Ústav fyzikálního inženýrství - obor Fyzikální inženýrství a nanotechnologie Ústav fyzikálního inženýrství - obor Fyzikální inženýrství a nanotechnologie
ÚFI 

Fórum

   WWW stránky


Vyhledávání

 

Vyhledávání osob

 

Klikněte na tlačítko Najdi ..

Mapa serveru

Odkazy:

OSA (the Optical Society) Student chapter of Czech Republic

/Fórum/WWW stránky     

Názory na WWW stránky ústavu

Pokud máte náměty ke zlepšení stránek nebo zařazení pro Vás důležitých informací pište do tohoto fóra.



Diskuse  Nový příspěvek         Řadit: souvislost   datum
<< <  1 2 3 4 5 6 7  > >>

Stahování výukových opor (Zbyněk, 1.ročník, 23.02.2005 15:24) Reagovat

Dobrý den, šlo by nějak zařídit, aby studenti nemuseli při stahování studijních podkladů trvávit u internetu tolik casu hledáním a postupným stahováním dokumentů. Nešly by přidat ke stažení celé balíčky dokumentů roztříděné třeba podle předmětů. Každý učitel by do těchto balíčků mohl vkládat nové dokumenty a odebírat staré, které již neplatí.

     Re: Stahování výukových opor (Administrátor, 23.02.2005 15:42) Reagovat
    

Vytvořit balíčky dokumentů by jistě šlo, jenom nevím jestli by mě bavilo udržovat je stále aktuální, budu o tom ale vážně uvažovat.

Nektere odkazy na techto strankach jsou nesmyslne pristupne pouze ze skoly. (student Fyz. Inž., 01.02.2005 18:45) Reagovat

Dobry den, chtel jsem si zjistit zkusebni terminy konkretne z predmetu Kvantova Mechanika a zjistil jsem, tyto jsou k dispozici pouze z pocitacove ucebny v 5 patre. Snazil jsem se pripojit odjinud (z kolejnich pripojek VUT) a odkaz na terminy nebyl vubec pristupny. Muzete tato omezeni odstranit? Pripadne muzete vysvetlit proc tak konate? Abych problem jeste vice priblizil je to odkaz na soubor "Terminy.doc" od doc. Duba. Rekl nam, ze terminy budou zverejneny prave tomto souboru. Dale jsem si vsiml, ze nektera skripta, konkretne skripta "kvantova mechanika" od doc. Spousty jsou oficielne zvenci nepristupna. Jediny zpusob jak se k nim dostat bylo pres menu "vyhledavani" Chapu, ze k omezovani pristupu na nektere odkazy mate sve duvody, ale je smutne kdyz tim zarovem omezujete studenty.

     Re: Nektere odkazy na techto strankach jsou nesmyslne pristupne pouze ze skoly. (J. Spousta, 02.02.2005 13:15) Reagovat
    

Dobry den, elektronicke prihlasovani je v soucasne dobe v hodne zkusebnim provozu, pokud neco nefunguje tak, jak by melo, tak v tom, prosim, nehledejte nas spatny zamer. S doc. Dubem se spojte emailem (dub@fme.vutbr.cz) a jak jej znam, problem se vyresi k oboustranne spokojenosti. Tvurce stranek ing. Zlamal ma dovolenou, ale pristi tyden se na koncepci pristupu i z jinych VUT mist podivame a odstranime omezeni, ktera by existovat nemela... Jen QM si jeste nejsem jisty, ze bude videt odevsud, nejsou zcela vyresena vlastnicka prava, za to se omlouvame, jeste se tim ale rozhodne zabyvat budeme a budeme radi za Vasi kazdou konstruktivni pripominku,

s pozdravy

Jiri Spousta

Tyto stranky (Alenka, 04.01.2005 15:09) Reagovat

Mozna je to jen muj nazor, ale mne tyto stranky pripadnou velmi neprehledne, hlavne menu v leve casti.

     Re: Tyto stranky (Administrátor, 04.01.2005 15:26) Reagovat
    

Děkuji za Váš názor,

mě připadají také nepřehledné, ale nenalezl jsem zatím rozumnější způsob uložení informací, aby byl současně i "řiditelný".

Pokud byste mohla specifikovat, co Vám připadá nepřehledné, případně dokonce navrhla jak toto přehledným učinit, rád se Vám pokusím vyhovět.

Administrátor

       Re: Re: Tyto stranky (Vladimir, 18.01.2005 09:56) Reagovat
      

stranky jsou neprehledne, protoze napr. kdyz hledate neco k Fyzice II, tak nektere veci vubec pod fyzikou II nenajdete, ale najdete je jinde... Myslim, ze by take nebylo od veci, aby se leve menu tak casto a tak moc nemenilo a melo svou danou strukturu... Myslim, ze nejvice matouci je zobrazovani toho + a -, protoze nekdy to neodpovida vubec tomu, ze se ta nabidka da vubec jeste rozbalit... A jak uchovavat web, aby byl konzistentni? To je velmi slozita otazka a rekl bych, ze je potreba vedet, co od nej ocekavam a co budu potrebovat... rekl bych, ze dobra rada je v tomto pripade nad zlato... Inspiraci bych napr. hledal na www.mat.fme.vutbr.cz - hlavne v pripade toho hlavniho menu...

         Re: Re: Re: Tyto stranky (Administrátor, 18.01.2005 10:31) Reagovat
        

Mohl byste prosím napsat, kterou věc týkající se Fyziky II jste nenašel pod Fyzikou II. Ten stejný dotaz se týká i nabídky s +, která již nelze rozbalit.

Ohledně levého menu, mohu provést změnu symbolů aby nebyly + a - a nemátly. Myslím si, že je vhodné v levém menu zobrazovat i anotaci adresáře, protože název může být občas matoucí. Tato informace ovšem menu prodlužuje. Pokud by byla celá struktura menu vypisována, byla by stránka velmi dlouhá (a navíc by výpis menu zatěžoval server, který není žádný "lumen").

Vámi odkazované stránky ústavu matematiky jsou zajímavé, ale zrovna mě se příliš nelíbí, protože ihned nevím co je nabízeno a musím vybírat z rozbalovacích nabídek, ale to je samozřejmě věc názoru.

Pokud potřebujete něco najít a nevíte kde, můžete použít vyhledávání.

Abych to shrnul, pokusím se vymyslet menu, tak aby bylo celé zobrazené a něco provedu s + a -.

           Re: Re: Re: Re: Tyto stranky (Vladimir, 18.01.2005 13:25) Reagovat
          

Takze, at je to jasne... jsme na strance ..... http://www.physics.fme.vutbr.cz/ufi.php?Action=0&Id=966 .... V levem menu,se chci dostat na Priklady... fajn klepnu na ne a zcela se mi kompletne zmeni leve menu, ac vlastne neni proc... je fakt, ze jsem se dostal do menu Opory vyuky, ale pak nechapu, proc je to tak rozbalene... na te predchozo strane... ale to je vec vkusu... dejme tomu.... dale by ale podle me mel vystihovat nadpis presne to, co tam je, to znamena, ze by tam melo nekde byt napsano, ze jsem porad jeste v te fyzice II... no ale to je jedno...

Pokud jde o reseni toho popisu, kam smeruje odkaz, existuje v tagu parametr title, takze by treba ten odkaz na Laboratorni cviceni z Fyziky II mohl vypadat takto:

Laboratorní cvičení

tim by se vyresila informovanost uzivatele po najeti nad tento odkaz a pak se tedy i to menu zkrati... Navic se doporucuje tento parametr uzivat, prave kvuli srozumitelnosti...

Nechci, aby to vyznelo nejak spatne, jako prilisna kritika a nebo tak, ale myslim, ze jako autorovi se Vam kazda pripominka hodi - navic, kdyz ma reseni :o)

Zdravim

Vladimir

           Re: Re: Re: Re: Tyto stranky (Vladimir, 18.01.2005 13:35) Reagovat
          

Koukam, ze pridavat tagy by se nemelo - to php taky umi s retezce odstranit...

takze ten tag by vypadal

<A href="cil..." title="Dokumenty týkající se laboratorního cvičení z Fyziky 2">Laboratorní cvičení</A>

doufam,ze se to uz zobrazi dobre :o)


<< <  1 2 3 4 5 6 7  > >>
© 2003 designed by RAW4U

PDVisual    Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství     Admin    Mapa serveru