Ústav fyzikálního inženýrství - obor Fyzikální inženýrství a nanotechnologie Ústav fyzikálního inženýrství - obor Fyzikální inženýrství a nanotechnologie
ÚFI 
ÚFI
Studium fyz. inženýrství
Představení oboru Fyzikální inženýrství a nanotechnologie
Podrobnější informace o oboru Fyzikální inženýrství a nanotechnologie

   Názory některých studentů Fyzikalního inženýrství na obor, který studují


Vyhledávání

 

Vyhledávání osob

 

Klikněte na tlačítko Najdi ..

Mapa serveru

Odkazy:

OSA (the Optical Society) Student chapter of Czech Republic

ÚFI/Studium fyz. inženýrství/Představení oboru Fyzikální inženýrství a nanotechnologie/Podrobnější informace o oboru Fyzikální inženýrství a nanotechnologie/ Názory některých studentů Fyzikalního inženýrství na obor, který studují     

Názory některých studentů Fyzikálního inženýrství na obor, který studují

Studenti 1. ročníku

  • Člověk si může na fyziku šáhnout, což v pouhé teorii (i když té je dost - i když nikdy dost) nemůže!

  • Spooouuusta teorie :)

  • Je to supr kombinace, hrozně zajímavý a časově náročný, ale stojí to za to.

  • Na zmagoření to nejlepší :)

  • Veni, vidi, fini

  • Pro člověka, který má rád fyziku a chce zjistit, jak vše funguje v praxi, jasná volba. Už na začátku studia se člověk může zapojit do zajímavých projektů, které studium zkrášlí.

Studenti 2. ročníku

  • Fyzikální inženýrství chce trpělivost. Když přežijete dva semestry konstruování a dva semestry nauky o oceli, tak pak už to bude jen lepší

  • Ve druhém ročníku je méně "strojařsky náročných" předmětů a začíná ta pravá fyzika. To, proč jsme sem šli. Časem by mělo odpadat strojařských předmětů, takže bude líp. A ke studiu, pokud nemáš rád fyziku, nechoď sem, budeš se mučit a flákat to moc nejde.

  • Studium Fyzikálního inženýrství je zpočátku trošku náročnější než ostatní obory na FSI, ale postupem času se to zlepšuje. Z hlediska budoucího uplatnění není Fyz. inž. špatným rozhodnutím.

  • Studium Fyz. inž. je náročnější než obyč. strojírenství, ale z hlediska budoucího uplatnění v praxi je podle mě lepší než ostatní obory.

Studenti 3. ročníku

  • Příjemné prostředí, dobrý přístup ke studentům ze strany ÚFI.

  • Možnost stáže v zahraničí.

  • Jestliže máš snahu zůstat tu, bude zde snaha udržet tě tu.

  • A jestliže tě trochu baví fy a jsi zvídavý typ, tak proč to nezkusit, když nevíš, kam po střední jít studovat?

  • Ochotní starší studenti - můžeš se poradit, půjčit si materiály.

  • Máš-li dobrou hlavu,

    a chuť nezapadnout v davu,

    přidej se k nám do ústavu.

    Fyziku ještě nemáš v malíčku,

    však vykouzlí Ti úsměv v ksichtíčku.

    Tady uspokojíš svou hlavičku!

    Nemusíš být Einstein, stačí, když Tě baví,

    vždyť kantoři jsou tady taky hraví.

    Ovšem klesne-li úsměv, ztěžknou nohy,

    nic neřešíme: jdeme do hospody.

    Vždyť je tady sranda a dobrá banda!

Studenti 1. ročníku druhého stupně (4. ročník)

  • ÚFI jsem si vybral, neboť jsem chtěl dělat zajímavou fyziku s výstupem do praxe. Studium, jež v sobě kombinuje jak fyzikální tak i strojařské předměty, je náročnější, ale na druhou stranu pedagogové vždy rádi a fundovaně pomohou. Unikátní laboratoř čistých prostor je vybavena nejmodernější technikou a přístroji, ale i vlastními výtvory studentů, kteří náš ústav úspěšně vystudovali. Studium bych doporučil všem, kteří váhají mezi teoretickou fyzikou a strojírenstvím a chtějí se zabývat moderní technikou. Mě osobně nadchlo, neb mi dalo spoustu odpovědí na vyřčené i nevyřčené fyzikální otázky.

  • Na ústavu si vážím hlavně kolektivu pedagogů, pro které jsou studenti vždy na prvním místě. Studenty motivují a snaží se s nimi řešit všechny problémy. Nikdy Vás v tom nenechají samotné...

  • Na tomto ústavu jsem se setkal s výborným přístupem učitelů ke studentům. Když je někdo v úzkých, rádi pomohou. Na můj vkus je zde ale málo vyučována matematika, která při některých fyzikálních úvahách chybí.

  • K mému více než tříletému magisterskému studiu můžu jenom říct, že když už jsem se rozhodl studovat techniku v Brně, volba ÚFI na FSI rozhodne nebyla chybou. Setkávám se tady s lidma, kteří jsou zapálení pro věc a dokážou tím nakazit také studenty. Jsou vždy ochotni si udělat čas, když je potřeba probrat něco důkladněji. Také kolektiv spolužáků, ať už z mého nebo i jiných ročníků v oboru, mi vždy byl nápomocen a tím k nezaplacení. Zároveň máme na ústavu k dispozici dobré teoretické i laboratorní zázemí a velkou libovůli věnovat se tomu, co nás opravdu baví . Jinými slovy, dobré podmínky pro studium i seberealizaci. Mimo jiné ústav zprostředkovává výměnné studijní pobyty na některých evropských universitách, což ale zatím hodnotit nemůžu, protože mne to teprve čeká. Může se tak stát, že Vás studium na ÚFI opravdu nadchne. Pak máte možnost pokračovat ve své práci v rámci případného doktorského studia.

  • Na ÚFI studuji čtvrtým rokem. Za toto období jsem se setkal s báječnými lidmi ochotnými vždy pomoc s jakýmkoliv problémem. Jedná se nejenom o spolužáky z mého ročníku, ale i studenty starší a učitele. Součástí ÚFI jsou dobře vybavené laboratoře. Studium na ÚFI je vynikající volbou pro lidi, kteří se rozmýšlejí mezi studiem na technice a studiem obecné fyziky nebo pro ty, kteří se chtějí věnovat fyzice, ale nechtějí studovat obecnou fyziku na univerzitě.

Studenti 2. ročníku druhého stupně (5. ročník)

  • Vzhledem k počtu studentů, téměř rodinné prostředí; perfektní učitelský kolektiv - žádná konfliktní osoba; moderně vybavené laboratoře, ...

  • Struktura studijního programu (posloupnost a náplň předmětů) ještě není úplně ideální, slabší srozumitelnost některých přednášek/předmětů;

    Celkově však můžu rozhodně doporučit, a to hlavně studentům, které z fyziky láká právě tematika tenkých vrstev či optiky.

  • Studium fyzikálního inženýrství na VUT je výborné skloubení fyziky a "strojařiny". První tři ročníky dají rozhodně rozhled v obou oborech a posledí dva ročníky pak donutí k praktické zkušenosti s prací v laboratoři. Ideální je studium pro ty, kteří našli zalíbení ve fyzice zejména v oborech optiky a studia povrchů a tenkých vrstev a mají jisté "kutilské" choutky. Z hlediska toho, jak se na ÚFI žije, je tato škola ideální. Velká většina přijemných vyučujících a výborná atmosféra pro studium.

© 2003 designed by RAW4U

PDVisual    Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství     Admin    Mapa serveru