Ústav fyzikálního inženýrství - obor Fyzikální inženýrství a nanotechnologie Ústav fyzikálního inženýrství - obor Fyzikální inženýrství a nanotechnologie
ÚFI 

Fórum

   WWW stránky


Vyhledávání

 

Vyhledávání osob

 

Klikněte na tlačítko Najdi ..

Mapa serveru

Odkazy:

OSA (the Optical Society) Student chapter of Czech Republic

/Fórum/WWW stránky     

Názory na WWW stránky ústavu

Pokud máte náměty ke zlepšení stránek nebo zařazení pro Vás důležitých informací pište do tohoto fóra.



Diskuse  Nový příspěvek         Řadit: souvislost   datum
<< <  1 2 3 4 5 6 7  > >>

     Re: Tyto stranky (Administrátor, 04.01.2005 15:26) Reagovat
    

Děkuji za Váš názor,

mě připadají také nepřehledné, ale nenalezl jsem zatím rozumnější způsob uložení informací, aby byl současně i "řiditelný".

Pokud byste mohla specifikovat, co Vám připadá nepřehledné, případně dokonce navrhla jak toto přehledným učinit, rád se Vám pokusím vyhovět.

Administrátor

       Re: Re: Tyto stranky (Vladimir, 18.01.2005 09:56) Reagovat
      

stranky jsou neprehledne, protoze napr. kdyz hledate neco k Fyzice II, tak nektere veci vubec pod fyzikou II nenajdete, ale najdete je jinde... Myslim, ze by take nebylo od veci, aby se leve menu tak casto a tak moc nemenilo a melo svou danou strukturu... Myslim, ze nejvice matouci je zobrazovani toho + a -, protoze nekdy to neodpovida vubec tomu, ze se ta nabidka da vubec jeste rozbalit... A jak uchovavat web, aby byl konzistentni? To je velmi slozita otazka a rekl bych, ze je potreba vedet, co od nej ocekavam a co budu potrebovat... rekl bych, ze dobra rada je v tomto pripade nad zlato... Inspiraci bych napr. hledal na www.mat.fme.vutbr.cz - hlavne v pripade toho hlavniho menu...

         Re: Re: Re: Tyto stranky (Administrátor, 18.01.2005 10:31) Reagovat
        

Mohl byste prosím napsat, kterou věc týkající se Fyziky II jste nenašel pod Fyzikou II. Ten stejný dotaz se týká i nabídky s +, která již nelze rozbalit.

Ohledně levého menu, mohu provést změnu symbolů aby nebyly + a - a nemátly. Myslím si, že je vhodné v levém menu zobrazovat i anotaci adresáře, protože název může být občas matoucí. Tato informace ovšem menu prodlužuje. Pokud by byla celá struktura menu vypisována, byla by stránka velmi dlouhá (a navíc by výpis menu zatěžoval server, který není žádný "lumen").

Vámi odkazované stránky ústavu matematiky jsou zajímavé, ale zrovna mě se příliš nelíbí, protože ihned nevím co je nabízeno a musím vybírat z rozbalovacích nabídek, ale to je samozřejmě věc názoru.

Pokud potřebujete něco najít a nevíte kde, můžete použít vyhledávání.

Abych to shrnul, pokusím se vymyslet menu, tak aby bylo celé zobrazené a něco provedu s + a -.

           Re: Re: Re: Re: Tyto stranky (Vladimir, 18.01.2005 13:25) Reagovat
          

Takze, at je to jasne... jsme na strance ..... http://www.physics.fme.vutbr.cz/ufi.php?Action=0&Id=966 .... V levem menu,se chci dostat na Priklady... fajn klepnu na ne a zcela se mi kompletne zmeni leve menu, ac vlastne neni proc... je fakt, ze jsem se dostal do menu Opory vyuky, ale pak nechapu, proc je to tak rozbalene... na te predchozo strane... ale to je vec vkusu... dejme tomu.... dale by ale podle me mel vystihovat nadpis presne to, co tam je, to znamena, ze by tam melo nekde byt napsano, ze jsem porad jeste v te fyzice II... no ale to je jedno...

Pokud jde o reseni toho popisu, kam smeruje odkaz, existuje v tagu parametr title, takze by treba ten odkaz na Laboratorni cviceni z Fyziky II mohl vypadat takto:

Laboratorní cvičení

tim by se vyresila informovanost uzivatele po najeti nad tento odkaz a pak se tedy i to menu zkrati... Navic se doporucuje tento parametr uzivat, prave kvuli srozumitelnosti...

Nechci, aby to vyznelo nejak spatne, jako prilisna kritika a nebo tak, ale myslim, ze jako autorovi se Vam kazda pripominka hodi - navic, kdyz ma reseni :o)

Zdravim

Vladimir

           Re: Re: Re: Re: Tyto stranky (Vladimir, 18.01.2005 13:35) Reagovat
          

Koukam, ze pridavat tagy by se nemelo - to php taky umi s retezce odstranit...

takze ten tag by vypadal

<A href="cil..." title="Dokumenty týkající se laboratorního cvičení z Fyziky 2">Laboratorní cvičení</A>

doufam,ze se to uz zobrazi dobre :o)

           Re: Re: Re: Re: Re: Tyto stranky (Administrátor, 19.01.2005 08:39) Reagovat
          

Díky za poznámku.

O použití "title" místo vypisování anotace pod odkaz jsem uvažoval, ale zatím jsem nenašel čas a chuť to udělat i když je to jednoduché.

Co se týče nekonzistence menu u příkladů, je to proto, že menu "Příklady" je jen odkaz do jiné části menu. Z určitého důvodu, jsou příklady uloženy jinde než pod menu Fyzika II.

Pokusím se v rámci zachování přehlednosti naprogramovat odkazy tak, aby vycházely z místa odkud jste k nim přišel.

Poradi prispevku na foru (J.Mach, 16.12.2004 08:42) Reagovat

Mozna by nebylo od veci zmenit poradi prispevku naforu a to tak aby nove prispevky byly na zacatku a stare na nasledujicich strankach :-)

     Re: Poradi prispevku na foru (Administrátor, 16.12.2004 08:57) Reagovat
    

Váš názor je myslím užitečný. Toto chování fóra jsem nenaprogramoval z důvodu své lenosti. Pokusím se to opravit. (Nebo jsem to neudělal proto, aby psal někdo také mně?)

Interaktivni ulohy Fyzika II. (motornotor@seznam.c, 18.11.2004 12:00) Reagovat

Na strankach se objevily dle meho nazoru vyborne zpracovane Interaktivni ulohy do predmetu Fyzika II. Mel bych jednu pripominku, bylo by mozne prosim, aby tyto ulohy slo stahnout a prohlizet je offline? Bohuzel na kolejich ani doma nemam intrernetovou pripojku. Ve skolnich studovnach neni prilis dobra atmosfera a ani cas na to abych si jednotlive ulohy mohl v klidu projit. Pokud neni mozne je zpristupnit volne ke stazeni, bylo by prosim mozne si je u Vas na UFI po dohode napriklad zkopirovat na FLASHdisk nebo na CD?

S pozdravem David Pavelka

     Re: Interaktivni ulohy Fyzika II. (R. Kalousek, 22.11.2004 10:26) Reagovat
    

Díky za pochvalu a připomínku. Na stránkách s interaktivními příklady byla doplněna možnost stáhnutí zazipovaného souboru obsahující dva soubory: *.html a *.swf. Po spuštění souboru *.html lze příklady řešit off-line. R. Kalousek


<< <  1 2 3 4 5 6 7  > >>
© 2003 designed by RAW4U

PDVisual    Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství     Admin    Mapa serveru